TÜRKİYE'NİN HER YERİNE 150 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO!

Ürün sepetinize eklendi.

Test ürün
Test ürün. 18.00 TL
- -
KALDIR
Toplam Fiyat:
ALIŞVERİŞE DEVAM ET SEPETE GİT
Organik Ürün
  • Organik Acı Biber Salçası
Organik Ürün
  • Organik Acı Biber Salçası

Organik Acı Biber Salçası

0,450 g
20,00 TL
Paylaş

Ürün Adı: Organik Acı Biber Salçası
Bilimsel Adı: Capsicum annuum L.
İçindekiler: Organik Acı Biber ve Tuz

 

0,450 g

 

Ürün Hakkında:  Patlıcangillerden, yurdumuzda çok yetişen ve çeşitli türleri olan kırmızı biberde toplam karotenoidlerin %70-80’ini kapsantin ve kapsorubin oluşturmaktadır [19]. Kapsantin, çeşidi Capsicum annuum olan biberin en önemli renk maddesidir. Capsicum annuum türü kırmızı biber çeşitleri özellikle kapsantin ve kapsorubin açısından oldukça önemli zengin karotenoid kaynaklarıdır. Biber çeşitleri geniş bir yelpazede antioksidan bileşikler içerir. Özellikle, serbest radikal temizleme özelliklerine sahip polifenoller, C vitamini, flavonoidler ve karotenoidler, oksidatif zincirin çoğalmasına karşı korunabilecek temel antioksidanlardır. 

Acı Biber Salçası;
-Kırmızı biberde bulunan E ve C vitamini, kötü kolestrolü düşürdüğü,
-Acı pul biber portakaldan 3 kat daha fazla C vitamini içerdiği,
-Kırmızı biberin renk maddesi likopenin ise bağırsak,rahim ve prostat kanserinden koruyabildiği,
-Kırmızı biberdeki β-karoten, A vitamininin ön maddesi olup (provitamin A) bağışıklık sistemini güçlendirebildiği,
-Sebze ve meyvelerde bulunan β-karotenin, vücutta A vitaminine dönüştüğü bilinmektedir.

Kullanım ve Muhafaza Önerileri:

Kırmızı biber ve ürünleri, tüm yemeklerimizin ana lezzet ürünüdür. Daha lezzetli yemekler için, güneşte kurutulmuş organik sebzeler, meyveler ve tahıllarla yapılan ‘İmtad Yemek Kitabı’nı almanızı tavsiye ederiz. 
Biber salçasında laktik asit bakterilerinin varlığı, oksijen varlığı, düşük pH, tuz ilavesi ve düşük su aktivitesi bu bakterilerin üremelerini önlemekte ve sorun oluşturmalarının önüne geçmektedir.
Biber salçalarımızı küçük ambalajlarda taze ve az olarak paketmeyi tercih ediyoruz. Bunun nedeni seri üretimden kaçınmamız ve evinizde bozulmasına imkan vermeden tükebilmenizdir. Böylece sürekli taze ürün tüketmenizi amaçlamaktayız. 
İmtad, biber salçaları geleneksel yöntemle Pütürgenin eşsiz güneşinde olgunlaştırılarak yapılmaktadır. Tuz oranının fazla olmasının sebebi hiçbir katkı maddesi olmaması ve tamamen doğal bir muhafaza sağlanması içindir.

 

**Salçayı cam kavanozlarda almaya özen göstermenizi saklama şartları ve sağlığınız için öneririz.

 

Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi: Ürün kullanıma açıldıktan sonra 1 yıl içinde tüketime uygundur.

Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapın!

Bu web sitesindeki çerez ayarları, size en iyi deneyimi sunmak için 'tüm çerezlere izin verecek' şekilde ayarlanmıştır.

Çerezleri Kabul Et